Rīga 6°C, skaidrs, bez nokrišņiem, DA vējš 3m/s
Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis 07:09
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
13. novembrī plkst. 10 Rīgā, Zemkopības ministrijā (314. telpā), notiks praktiskais diskusijseminārs “Kā izplatīt vietējo pārtiku tīklā “Bizness – biznesam (B2B)”, kurā aicināti piedalīties vietējās pārtikas ražotāji un tos apvienojošās organizācijas, kā arī vietējās pārtikas izplatītāji, kooperatīvo sabiedrību un citu mazo pārtikas produktu ražotāju organizācijas. Seminārā diskutēs par projektā “Baltic Sea Food” rastajiem risinājumiem, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās.
Seminārā informēs par vairākām aktuālām tēmām, lai ieguvums būtu visiem, kuri piedalās vietējās pārtikas izplatīšanā. Ziņos par to, ko esam mācījušies un varam pārņemt no Baltijas jūras valstu projekta “Biznesa modelis vietējās pārtikas izplatīšanai B2B tīklā (Local Food Business–To–Business Distribution Model)”, kā arī prezentēs rokasgrāmatu jaunajiem uzņēmējiem un pārtikas produktu izplatīšanas tīkliem “Kā izplatīt vietējo pārtiku tīklā “Bizness – biznesam (B2B)”.
Projektā izstrādāta ilgtermiņa stratēģija un darbības plāns LPKS “Kuldīgas labumi”, kas balstīts uz klientu aptaujas rezultātiem par mazo ražotāju un mājražotāju produkcijas iegādi, kā arī analizētas B2B attīstības iespējas. LPKS “Kuldīgas labumi” valdes priekšsēdētāja Gunita Šteinberga dalīsies ar pieredzi, nākotnes plāniem un izaicinājumiem projektā “Baltic Sea Food”.
Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Dace Ugare sniegs informāciju par vairākiem nozīmīgiem jautājumiem likumdošanas aspektā, kas tiešā vai netiešā veidā ietekmē vai varētu atsaukties uz jebkuru esošo vai topošo mājražotāju, lai veicinātu tā attīstību un turpmāku darbību.
Zemkopības ministrijas speciālisti informēs par šādām tēmām:
* jaunumi kooperatīvu atbalstam un darbībai, vietējās pārtikas ražotāju produkcijas izplatībai;
* par atļauto benzopirēna daudzumu kūpinātos produktos;
* par izmantošanai pārtikā aizliegto augu sarakstu;
* pārtikas ar beigušos derīguma termiņu “ieteicams līdz” ziedošanas noteikumi;
* ES atkāpe šampanieša pudeļu un korķu izmantošanai citiem dzērieniem;
* kaņepju izmantošana pārtikas produktos;
* prasības kazas pienam un govs svaigpienam;
* kādus produktus kafejnīcām un restorāniem atļauts iegādāties no mājražotājiem un zemniekiem.
Detalizēta pasākuma programma 2. pielikumā (https://www.lps.lv/uploads/docs_module/2019_43_p2.pdf) un vietnē www.losp.lv.
Reģistrācija pasākumam līdz 2. novembrim, rakstot uz e–pasta adresi [email protected].
Laikraksta redakcija atrodas Mazā Pils ielā 1, Rīga LV-1050
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 01.01.2018 līdz 20.08.2021