Rīga 5°C, skaidrs, bez nokrišņiem, DA vējš 2m/s
Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis 00:47
Vārda dienas: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
Reti kurš pārtikas produkts ir tik "subjektīvs" kā siers – diez vai būs kāds, kas garšos visiem vai, gluži pretēji, negaršos pilnīgi nevienam. Tāpēc arī šis saraksts, izņemot dažus objektīvi novērtējamus lielumus, ir vairāk subjektīvs nekā atskaites punkts. Latvijas devums sieru pasaulē nav izpelnījies globālu atpazīstamību, turklāt īstenu vietējo ražojumu ir diezgan maz – tāds būtu mūsu vecais labais ķimeņu siers un vēlāk, jau padomju laikā, radītais īpatnēji aromātiskais siers "Latvija". Rakstīt, ka abi būtu unikāli, īsti roka neceļas, taču savu pikselīti pasaules siera kartē esam ielikuši. Dārgākie Serbijā, Zasavicas dabas rezervātā, tiek gatavots absolūti ekskluzīvs siers – "pule" jeb "magerči", kas maksā kosmisku naudu – apmēram 670 eiro kilogramā, kas šo piena produktu bez liekas izpētes ierindo "Forbes" pasaulē dārgāko sieru topā.
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023