Rīga 15°C, mākoņains, bez nokrišņiem, D vējš 5m/s
Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis 12:14
Vārda dienas: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
"Es būšu pavārs!" paziņoja sešus gadus vecais Kristaps, un pēc 23 gadiem viņš jau pozē ar prestižās franču kulinārijas skolas "Le Cordon Bleu" diplomu un ir šefpavārs vienā no populārākajiem Rīgas bistro. Uzziņai: "Le Cordon Bleu", kas dibināta 1895. gadā, ir viena no slavenākajām kulinārajām mācību iestādēm ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē. Iespējams, daudzi to pamanīja filmā "Džulī un Džūlija", kad Merilas Strīpas atveidotā varone sakostiem zobiem cīnījās ar franču virtuves finesēm diezgan arogantā vidē. Šodien daudz kas ir mainījies, vismaz atmosfēras ziņā, tomēr "Le Cordon Bleu" prestižs kulinārajā pasaulē joprojām ir tikpat augsts. Kristaps Putns šajā skolā pavadīja trīs mēnešus un ieguva maizniecības meistara diplomu, bet ikdienā viņa darba valstība ir populārā Rīgas centra pusdienotava "Stockpot", ko vada Ričards un Linda Džonsoni un kas slavena ar savu eksotisko un aso Āzijas virtuvi. Kristaps nepavisam neatbilst priekšstatam, kādu par šefpavāriem izveidojuši mediji, – viņš nav slavenība, nepiedalās šovos, neveido raidījumus un nepiedalās reklāmās, viņa vārdā nav nosaukts restorāns. "Stockpot" šefs Ričards viņu sauc par "Chef Putns", un pa ielu Kristaps iet, neviena nepazīts. Izņemot "stokpota" fanus un pastāvīgos klientus – viņi gan Kristapu zina! – Kas bija tava pirmā pavāra darbavieta? – Neliels ģimenes uzņēmums, "Stockpot". Tā gadījās, ka satikās īstie cilvēki. Es biju tas, ko viņi meklēja, un viņi bija tas, ko meklēju es, – laba, mājīga vieta ar ģimenisku atmosfēru, kur mācīties gatavot interesantu ēdienu. Ja sākumā būtu aizgājis strādāt uz augstas klases restorānu, varbūt būtu nedaudz nogremdējis savu interesi zem visa tā sloga un hierarhijas, kas tur valda.
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023