Rīga 13°C, nedaudz mākoņains, bez nokrišņiem, DA vējš 2m/s
Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis 18:41
Vārda dienas: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
Šķiet, ka jautājums, kāpēc tirgū vispār būtu jāēd un jādzer, ir noskaidrots. Eiropā tas ir populārs brīvā laika pavadīšanas modelis, kur lietderīgo – iepirkšanos – var apvienot ar patīkamo – izklaidi. Esot ārzemēs, esam sajūsminājušies par ēdināšanas kvartāliem tirgu teritorijās, un galu galā – vēl pirms dažiem gadiem ar milzu cerībām Rīgas Centrāltirgū darbu sāka "Gastro tirgus". Tagad mazliet vairāk nekā mēnesi jaunajā Āgenskalna tirgū dažādi ēdinātāji darbojas visā tirgus otrajā stāvā. Kas šobrīd notiek ar ēdināšanu Rīgas lielākajos tirgos? Centrāltirgus "spāņu kauns" "Centrālais Gastro tirgus" ar vairāk nekā 30 ēdināšanas vietām Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atklāts 2019. gada februārī. Visam vajadzēja būt lieliski, un neilgu laiku viss arī bija lieliski. Plānā bija tūristu plūsma, vietējo klientu lojalitāte, rēķinot viena apmeklējuma čeka lielumu 3–7 eiro robežās, daudzveidīgs ēdiens, koncerti – konceptam vajadzēja būt veiksmīgam. Diemžēl nebija. Kādu brīdi "Gastro tirgus" bija "must have" vieta, karstākais pilsētas jaunums. Problēmas sākās diezgan drīz, un tad atnāca arī kovids. Sākās koncepta attīstītāju konflikti ar Centrāltirgus vadību, un "Gastro tirgum" pienāca beigas.
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023