Rīga 1°C, skaidrs, bez nokrišņiem, DA vējš 2m/s
Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis 03:34
Vārda dienas: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
Cenas veikalos kāpj teju katru dienu. Kā to izjūt mājražotāji, kuri cep kūkas, kūpina gaļu un gatavo dažādas citus produktus? Vai straujais cenu kāpums neiznīcinās mazo biznesu tieši gastronomijas un kulinārijas sektorā? Visi meklē, kur lētāk, un mājražotāju prece tā noteikti nebūs. Jau tagad nav – lielveikalā nopērkamā kūka vai žāvētā vistiņa ir ievērojami lētāka. Protams, mājražotāju prece vienmēr bijusi dārgāka, salīdzinot ar līdzīgu veikalā nopērkamo produkciju. Lielu daļu cenas mājražotāju precē veido īpaši kvalitatīvi produkti, kas nodrošina garšu un kvalitāti. Kādas iespējas mājražotājam saglabāt līmeni un klientūru, cenas neaizlaižot "kosmosā"? Vai izeja ir optimizēt piedāvājumu vai varbūt izvēlēties lētākās preces? Kalkulēt un meklēt izdevīgākos produktu piedāvājumus? Galu galā, arī laiks un degviela maksā naudu. Aprunājāmies ar trim mājražotājiem, kuri šobrīd aktīvi un veiksmīgi strādā katrs savā nišā. Cenu kāpumu sajūt visi. Visi arī saprot: cenas jāceļ. Kā būs ar kvalitāti? Reputāciju var sabojāt ar vienu kūku.
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023