Nemaz tik bieži negadās, ka Rīgā viesojas ar “Michelin” zvaigznēm “izrotāti” šefpavāri – cilvēki, kuru idejas un uzņēmība viņu restorānus ir pacēlušas slavas (un reklāmas) augstumos. Taču, cik smagi un grūti šī slava nāk, tikpat viegli to var arī pazaudēt, saka spānis Viktors Martins, kura vadītais ģimenes restorāns “Trigo” Valjadolidā kopš 2017. gada ir pievienojies “Michelin” sarakstam. Šefpavārs nenoliedz, ka “Michelin” zvaigzne restorānam gan palīdz, gan ir apgrūtinājums. “Tas ir gan labi, gan slikti. Labi ir tas, ka ļoti liela interese par restorānu, vienmēr pilns, daudz apmeklētāju. Slikti tas, ka daudz jāstrādā,” viņš smejas. “Kastīlijas un Leonas provincē ir vēl citi “Michelin” restorāni, bet Valjadolidā mēs esam vienīgie. Esam savas pilsētas seja. Taču skatāmies arī, lai mēs nekļūtu “pārāk labi”, pārāk neizceltos, lai vietējie nesāk mūs skaust. Ir jābalansē.” "Delfi" kopā ar šefpavāru Viktoru Martinu pavadīja kopā veselu dienu, izstaigājot Rīgas Centrāltirgu un meklējot Latvijas garšas Rīgas restorānos.