Rīga 5°C, mākoņains, bez nokrišņiem, DR vējš 3m/s
Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis 05:23
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Manai Ziemassvētku gaidīšanas tradīcijai ir ceturtdaļgadsimts. Un tā ir ļoti garda, reibinoša, jā, arī darbietilpīga un dažkārt pat sešas nedēļas gara. Dāmas un kungi, visi ticīgie un neticīgie – Ziemassvētku gaidīšanas kūka! Ja gribētu atrast saknes savai adventes laika tradīcijai, tad, visticamāk, tas aizsākās ar kādu vācu recepšu žurnālu, ko neizprotamā kārtā dabūju savā īpašumā. Iespējams, pie vainas bija smukās bildes un noskaņa, jo es ar savām trūcīgajām vācu valodas zināšanām, talkā ņemot vārdnīcu, iztulkoju brendija kūkas recepti. Par sastāvdaļām atdevu visu stipendiju un nedaudz arī bērna naudas, kas man ienācās. Kopš tā laika neesmu izlaidusi nevienu gadu. Tiesa, esmu pamainījusi recepti, cepšanas formas un apjomus, taču katru gadu manā ledusskapī briest adventes laika brendija kūka, Pat ja gatavošana nav tava stihija un cepeškrāsns kalpo par sildītāju, kad apkure nav pieslēgta, šo Ziemassvētku gaidīšanas kūku no sirds gribu ieteikt pagatavot! Process ir aizraujošs. Ja neder "aizraujošs", tad var teikt – meditatīvs! Jebkurā gadījumā par recepti es garantēju – ceturtdaļgadsimta rūdījums!
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023