Rīga 4°C, mākoņains, bez nokrišņiem, Z vējš 3m/s
Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis 05:31
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Virsraksts jau pasaka priekšā – pēc izskata stipri līdzīga mocarellai, tomēr citāda, ekstravagantāka ir burrata. Svaigais siers, dzimis Itālijā, dievināts kā uzkoda, salātu piedeva un vēl, un vēl… Dzimusi Andrijā, Apūlijas reģiona provincē vien desmit kilometrus no Adrijas jūras, burrata ir viens no svaigajiem sieriem, kas radīts, lolots un raksturīgs Itālijas dienvidiem. Atšķirībā no daudziem citiem sieriem, burratas vēsture ir nesenāka un tas pirmo reizi darināts 1920. gados, kādu piensaimnieku Biankini ģimenē. Kā vietējais produkts, kas raksturīgs tikai Andrijai, tas tāds saglabājās līdz pat pagājušā gadsimta 50. gadiem. Pēc tam burratu sāka gatavot vairākās vietējās siera ražotnēs – kas svarīgi, no govs piena.
Portāla redakcija atrodas: Dēļu ielā 4-8, C ieeja, 3. stāvs, Rīga, LV-1004
Redakcijas e-pasta adrese: [email protected]
Lursoft laikrakstu bibliotēkā pieejami raksti no 06.04.2021 līdz 26.08.2023