Rīga 15°C, skaidrs, bez nokrišņiem, D vējš 1m/s
Pirmdiena, 2024. gada 20. maijs 05:35
Vārda dienas: Salvis, Selva, Venta
Kā rodas kokteiļi? Viens variants: “Hei, bārmen, uzjauc man kaut ko...” Un tad ir labi, ja klients vismaz aptuveni var paskaidrot, kādas garšas vēlas baudīt savā glāzē. Otrs – pacietīgs, ilgs, teju zinātnisks eksperimentu darbs, līdz tiek sasniegts iecerētais. Ir vēl trešais: kad dzēriens rodas pavisam nejauši, situācijas iespaidā. Kokteiļu radīšana ne ar ko neatšķiras no jebkura cita radoša projekta, vai tā būtu luga, glezna vai mode. Kam lemts kļūt slavenam – tas par to kļūs! Tieši pirms 70 gadiem kādu dienu savā iecienītajā “Buena Vista Hotel” bārā iegāja pazīstamais “San Francisco Chronicles” ceļojumu reportieris Stentons Delapleins un bāra saimniekam Džekam Kepleram pastāstīja par lielisku dzērienu, ko baudījis sava ceļojuma laikā vienā Īrijas lidostā, un palūdza tādu uzjaukt. Bet tas, izrādījās, nebija nemaz tik vienkārši... Abi visu nakti pavadīja jaucot un garšojot. Klupšanas akmeņi sevi atklāja nekavējoties – viens bija saldais krējums, kas nekādi negribēja smuki un krēmīgi peldēt dzērienam pa virsu, otrs, protams, garša. Un tā “īru kafija” kļuva par Keplera apsēstību...
Rakstu var komentēt tikai reģistrēti lietotāji!